Ontmoet het team!

Ik ben Jasmine De Smet, hondenliefhebber met een sterke passie voor honden en hondensport. Samen met mijn vriend Wouter en onze vier trouwe viervoeters woon ik in het gezellige Maldegem.

Mijn dagelijkse toewijding ligt in de zorg, waar ik werk als teamverantwoordelijke in nachtdiensten. Deze baan heeft me echter ook de mogelijkheid geboden om mijn grote passie, met name honden en hondensport, verder te ontwikkelen en te specialiseren.

Gedurende de afgelopen zes jaar ben ik actief bezig geweest met trainingen bij Dogz Devotion, onder de begeleiding van Elke Boxoen. Hier heb ik een solide basis opgebouwd in de kunst van hondentraining. Mijn toewijding en inzet in de hondensport bereikten een hoogtepunt toen mijn border collie, Mila, de prestigieuze titel van ‘MasterNaMasters’ behaalde in detectietraining bij hondenschool Habitus. Deze mijlpaal inspireerde ons om dieper in dit vakgebied te duiken.

Ik heb mijn mastersopleiding behaald bij de Nederlandse Speur en Detectiebond. Daarnaast blijf ik me ook bijscholen met cursussen zoals ‘Master de Alert’, ‘Puppydetectie’ en ‘Personen Afzoeken’. Ondertussen ben ik ook keurmeester voor wedstrijden en examens, wat ook meer mogelijkheden biedt.

Ook voor de opleiding Nosebedience zijn we met glans geslaagd. Daardoor bieden we deze leuke sport nu ook aan!

Onze viervoeters

Lees meer over Odiel, Mila, Beep en Taboo, onze eigen schatten!

Odiel is de eerste border collie van mijn vriend waar hij vroeger agility mee liep, ondertussen is hij mijn leermeester geworden in deze leuke sport.

Daarnaast is hij ook mijn loopmaatje en sinds kort ook detectiemaatje. 

Mila is mijn grote lieveling, mijn eerste eigen hond. Met haar heb ik leren lezen en schrijven, we hebben samen van verschillende hondensporten geproefd waaronder; gehoorzaamheid, schapendrijven, frisbee, agility,… dogdance is lang onze hoofdsport geweest. Hiervoor hebben we 5 jaar bij Elke Boxoen getraind.

In januari 2022 werd bij Mila artrose op haar bekken vastgesteld, dit was de start van ons neuswerk avontuur.

We hadden beide al een beetje mantrailen en detectie gedaan maar het was pas toen we detectie begonnen te volgen bij Habitus dat deze passie een nieuwe wending kreeg. 

Beep is de eerste mechelaar die we in ons gezin hebben opgenomen, ook de eerste hond die we in huis namen sinds onze relatie.

In principe is Beep van Wouter, maar ik heb ook samen met haar al verschillende sporten ontdekt. Beep is eigenlijk van alle markten thuis, met Wouter loopt ze agility. Met mij gaat ze mee gaan steppen, mantrailen, lopen en natuurlijk doen we ook samen detectie. 

Toen we Beep net hadden geadopteerd op haar 16 weken hebben we een moeilijke start gekend. Ze had panische verlatingsangst en was bang van nieuwe mensen, maar dankzij onze passie en toeweiding naar haar toe zijn deze grote problemen grotendeels van de baan. 

Mijn kleine wervelwind, voor het eerst een jachthondje in huis. Taboo is een Engelse Cocker Spaniel en afkomstig van Engeland.

Sinds mijn passie voor het neuswerk zo aangewakkerd werd en het tijd was voor mij om een volgende pup te adopteren koos ik dus voor Taboo. 

Taboo is momenteel volop het leven aan het ontdekken.

Kom langs!

Bij Taboo verwelkomen we je met open armen om samen een onvergetelijke reis te beginnen. Maak vandaag nog een afspraak voor spannende detectiesessies en workshops!